SensitiveLIFE

Særligt sensitiv i en brydningstid

Vi lever lige nu i en tid, hvor meget er anderledes.
Krig, undertrykkelse og magtkampe fylder vores nyhedsstrømme – og har i øvrigt gjort det længe.

Næsten hver dag er der i medierne ”breaking news” eller gule bannere, som fremhæver en eller anden form for ”vigtig” nyhed.
Der er rigtig meget, vi skal forholde os til. Mange nye tiltag, og der sker meget rundt om os – både her i landet og udenfor.

Og på det seneste er der også lige kommet en valgkamp.

Vi bliver kort sagt bombarderet med nyheder.

Kigger vi til den mere spirituelle og alternative side, så vil den her tid fortsætte et godt stykke tid endnu. Vi er nemlig ved at gøre op med usunde strukturer og magtbalancer, som ikke længere kan bære sig selv.

---
Valgkampe har for mig næsten altid været en underlig og urolig tid. Og efter at jeg er blevet opmærksom på min sensitivitet, så er det gået hen og blevet nærmest skrækkeligt at være vidne til.

Som sensitiv, mærker du det sikkert også..
Alle energierne, der flyver rundt i en rasende fart.
Når politikkerne slås om stemmer og billige point, så bliver tonen grim.

Måske fordi tonen igennem årene generelt er blevet mere hård og ubamhjertig. Ikke kun blandt politikkerne, men også mennesker imellem. De sociale mediers indtog har gjort det muligt at gemme os bag en skærm, og dermed blive forskånet for det enkelte menneskes reaktion, når vi bliver personlige og hadefulde overfor dem vi ikke er enige med.

Jeg bliver påvirket af den negative tale, manglende ”lytten” til og respekt for hinanden. Så meget, så jeg har det som om, jeg har løbet et marathon eller to, hvis jeg bare har set 5 min af en partileder-diskussion.

---
Netop på grund af den påvirkning, jeg mærkede, så valgte jeg for snart et år siden at slukke for nyhedsstrømmen. Give mig selv og mit nervesystem en tiltrængt ro, så jeg kunne genfinde balancen igen.

Jeg ser ikke tv-avisen, news eller hvad der nu ellers er af nyhedsstrømme på TV.
Jeg går med vilje udenom de store medier på nettet, og jeg sørger for at trække vejret ekstra dybt, når jeg tilfældigt falder over et stykke nyhed på de sociale medier (hvor jeg ellers kun er i forbindelse med min forretning).

Men det betyder ikke at jeg er blind for hvad der foregår omkring mig.

For jeg følger med – bare på min egen måde.

Igennem tiden har jeg kigget mig omkring for at finde medier, som holder ”breaking news” på et minimum. Som sørger for at undersøge flere sider af en nyhed inden de udkommer med den, og som også sørger for at tilføre noget relevant og sober debat til emnerne.

Jeg vælger med andre ord HVAD jeg vil se HVORNÅR og fra HVEM.

---
For at vi som sensitive ikke vælter i den storm af nyheder og nye ting, der sker omkring os, så er det vigtigt – nu mere end før – at vi træner rutiner og strukturer, der kan hjælpe os til at holde balancen og give os den indre ro, som vi har brug for.

At vi er bevidste om, hvad det er, der dræner os for energi, og hvad der giver os energi. Skære ned på det, der dræner, og skrue op for det, der giver.

Noget af det, jeg gør, for at skrue op for min energi, er at skrive.
Når jeg putter pen til papir, sker der noget magisk. Jeg mærker mig selv på en helt anden måde.

Fx så starter min dag altid med 10 min skriveri i min dagbog. Det er det første jeg gør når jeg vågner. Det hjælper mig til at få sat ord på de følelser jeg mærker i min krop (og der er mange for tiden).

Når jeg sætter ord på, så får jeg også mulighed for at sætte intentionen for min dag. Jeg kan se foran mig, hvad det er, der er på spil i dag, og hvad det er, der skal til for, at jeg kan finde min energi til dagen.

Den lille morgenrutine giver mig noget af den ro indeni, jeg har brug for, for at kunne holde balancen i hverdagen.

Det er en beslutning jeg har taget for mig!

Det gør mig godt, og det styrker min selvrespekt og min selvkærlighed.

---
Når vi som sensitive prioriterer selvkærlighed og selvrespekt højt i vores hverdag – selv i en brydningstid som denne - så prioriterer vi også kontakten til vores indre ro og balance.

Det handler om, at sørge for os selv, før vi kan sørge for andre.

Husker du gennemgangen af sikkerhedsforanstaltningerne i flyene inden takeoff?
Dér hvor de instruerer om brugen af maske, hvis iltniveauet falder?

Lige dér fortæller de netop, at du skal sørge for dig selv først, før du sørger for andre.
For du kan jo netop ikke hjælpe så meget, hvis du selv besvimer.

Vi er derfor nødt til at tænke på os selv først.
Vi kan ikke passe på andre og hjælpe andre særligt længe, hvis vi ikke først har taget os af os selv.
Hvis ikke vi først har sikret os, at vi selv står sikkert og stærkt. Vi har brug for at kunne elske og respektere os selv først.

I en tid som den vi lever i lige nu, så er det vigtigt at vi også kan formå at slukke for alt det, som handler om frygt og angst.
Uanset om vi er sensitive eller ej, så vil en konstant strøm af nyheder, som taler ind i alt det, der ikke er rart, påvirke vores system. Vores mentale helbred afhænger af, at vi finder en balance imellem det, der ikke er rart, og det, der er.

For det smukke ved livet er der heldigvis endnu.
Kærligheden, respekten for hinanden og alle de andre smukke ting ved livet.

Det kræver bare, at vi også tør give det, noget fokus.
Selv i en brydningstid.

14.10.2022

CVR: 40613927 | trine@sensitivelife.dk | Tlf: 26296702
Privatlivspolitik   Forretningsbetingelser